Functie - accountant

 

Interesse in een baan als Accountant?

Een accountant controleert de jaarreking en is tevens adviseur, vanwege zijn of haar brede financieel-economische kennis

Een accountant controleert de jaarcijfers en is tevens adviseur. Accountants zijn onmisbaar voor de financiële afdeling van bedrijven. In Nederland zijn organisaties verplicht om een accountant hun jaarrekening laten controleren door een accountant. Ook wordt een accountant ingeschakeld als er advies nodig is op het gebied van management en organisatie of financiële administratie. Doordat een accountant een brede financieel-economische kennis heeft, is hij/zij perfect om zo nodig cliënten door te verwijzen naar specialisten. Er zijn accountants die zich vooral bezig houden met midden- en kleinbedrijven en accountants die zich bezig houden met financiële processen in grote organisaties. Als accountant moet je analytisch sterk zijn, goed kunnen observeren en perfectionistisch zijn.

De volgende taken kun je verwachten als je werkt als Accountant

  • Voor te bereiden en te verwerken payroll informatie.
  • Classificeren, opnemen en samen te vatten numerieke en financiële gegevens te compileren en houdt de financiële administratie, het gebruik van dagboeken en grootboeken of computers.
  • Voer algemene office taken, zoals het indienen, het beantwoorden van telefoons, en de behandeling routine correspondentie.
  • Debet-, credit-, en de totale accounts op de computer van spreadsheets en databases, met behulp van gespecialiseerde boekhoudsoftware.
  • Voltooien en belastingformulieren en keert terug, schadevergoeding aan werknemers vormen, pensioenbijdrage formulieren en andere documenten van de overheid in te dienen.

Interesse in een job als Accountant?

Voor meer achtergrond informatie, klik hier

Statistieken voor vacatures als Accountant?

Bijbehorende functies

Verfijn je uren:

Interim vacatures van Interimbank

? Interimbank doet haar best om het meest actuele overzicht van interim vacatures in Nederland te bieden en je te helpen zo snel mogelijk een baan in Nederland te vinden. Vind je tussen bovenstaande interim banen niet jouw baan, gebruik dan de links hiernaast om je zoekopdracht naar een vacatures in Nederland te verfijnen. Interimbank, dé niche vacaturebank voor interim banen in Nederland.

Interimbank is onderdeel van Jobbely.com | INT-v202011-24